Saltar a continguts

Grup de Missions i Mans Unides a Tàrrega

Navegació

Menú principal

... dels misssioners

20/06/2016
Trobada amb les Missioneres: Gna. Mercè Aiguadè i Gna. Roser Llorens

El dijous dia 9 de juny, hi va haver una trobada amb les missioneres Mercè Aiguadé, Carmelita Missionera i Roser Llorens, Dominica de la Anunciata. Trenta-cinc voluntàries del Grup de Missions i Mans unides vam tenir la sort d’ampliar els nostres coneixements sobre realitats del nostre món.

Va començar la trobada veient un vídeo sobre l'actual Campanya de Mans Unides "Planta-li cara a la fam. Sembra." La missioneraVictoria Braquehais explica la seva missió al sud de la República del Congo. Un dels projectes que la delegació de Mans Unides de la diòcesi de Solsona va finançar l'any 2015 va ser l'ampliació d'una escola de primària a Aru, on treballa aquesta religiosa.

La Gna. Mercè va explicar, la seva experiència a América Llatina, dels 50 anys que fa que hi treballa. Primer a Chile i després a l'Argentina. Actualment es dedica a feines parroquials a San Sanvador de Jujuy al nord de l'Argentina, prop de Bolívia, amb població de varis orígens però sobre tot, població autòctona del lloc i amb molts joves que participen i s'organitzen en activitats socials i lúdiques.

La Gna. Roser, també va comentar-nos la seva vida com a mestra. Va anar primer 10 anys a Chile i després a Perú on actualment està en un gran col·legi a Chiclayo, al nord del país. Valora l'actitud dels pares molt compromesos en la promoció cultural dels seus fills, en l’esforç de molts joves per anar a la universitat, i sobre tot en l'aportació de les mares per tirar endavant la família.

Les dues religioses van coincidir en moltes coses. Comparant la realitat africana de molta misèria, com  explica la religiosa del vídeo, elles veuen que on treballen, tant a l'Argentina com al Perú, hi ha pobresa, però no la misèria del Congo. I el que van ressalta tant la Mercè com la Roser, és la seva vivència de joia en la realització de la seva vocació en seguir a Jesús. Experiència que ens fa reflexionar com n'és de important per a tenir una vida feliç, seguir la pròpia vocació amb sentit de cristians.

Imatge de complement Veure galeria Ampliar imatge