Saltar a continguts

Grup de Missions i Mans Unides a Tàrrega

Navegació

Menú principal

... dels misssioners

28/07/2011
Trobada amb Mn Sebastià Pijuan
Trobada amb el missioner Sebastià Pijuan Ampliar imatge

Mossèn Sebastià Pijuan fill de Vilagrassa està de missioner a l'Uruguai de fa una colla d'anys. Va estudiar al seminari de Solsona, abans d'acabar els estudis dos companys li diuen de marxar de missioner a l'Uruguay, finalitza els estudis allà i s'ordena de sacerdot. Ha estat a Maldonado, també a Castillos i ara des fa uns 3 anys està al Chuy, ciutat fronterera amb el Brasil. El dia 30 de juny a la tarda ens vam trobar una colla de persones de la Parròquia amb el Sebastià vam començar fent una rotllana i demanant al bon Déu que ens ajudés a ser comunicatius i sincers, un bon inici per una trobada entre amics. Seguidament el Sebastià ens va dir de la seva llarga experiència com a capellà en un país que presumeix de tenir , fa més d’un segle, la Constitució laica. Allí s’ha de pescar amb canya” ens va dir, referint-se a les adhesions minoritàries a la comunitat eclesial. També va informar-nos del seu dia a dia, amb horaris destinats a la pregària, a l'atenció a la comunitat, al descans i molt especialment a la preparació de la celebració de l'Eucaristia dominical.
En tota la seva conversa ressaltava la valoració molt positiva de la gent de l’Uruguai, molt culta, senzilla i amant de llargues converses amb el mate compartit. De fet, una part important de la seva feina són les visites entre ell i la gent del poble, siguin o no feligresos de la Parròquia.
Després el Sebastià ens va proposar de llegir un punt de l’Evangeli - Sal de la terra i llum del món- Mt.5,13-16- seguit d’un qüestionari sobre les vivències personals de la fe en Jesús. Els assistents vam participar amb ganes responent les preguntes i aportant diferents punts de vista i diferents experiències. Tot plegat, vam tenir una tarda de comunicació sobre aspectes de la nostra fe que vam agrair al missioner de Vilagrassa.