Saltar a continguts

Grup de Missions i Mans Unides a Tàrrega

Navegació

Menú principal

... del grup

22/02/2010
SOPAR SOLIDARI

A la nostra ciutat igualment com a d’altres poblacions hem començat una nova campanya retrobant-nos unes setanta persones, socis, col•laboradors i simpatitzants en el Sopar Solidari, solidaritzant-nos amb tots els germans d’arreu del món que pateixen mancances, no només d’aliments o bens materials, sinó també d’assistència sanitària, d’escolarització, de treball, d’habitatge o de llibertat.
Abans del sopar la Raquel Bañeres va explicar les seves experiències personals en països com l’Índia, Bolívia, Kenia i Brasil, a partir d'un fil conductor que anava de persones que havia conegut, des d'un nadó de sis mesos amb desnutrició del centre de la mare Teresa a Calcuta, nens que treballen a les mines de Bolívia, nens del carrer que viuen en els slums de Nairobi, joves i famílies del Brasil amb les seves diferents situacions, anava compartint amb el públic les qüestions que s'havia anat plantejant davant aquestes realitats i que totes feien referència a la dignitat humana. Ens va apropar a la realitat que molts infants i adults viuen actualment i ens va fer reflexionar quines poden ser les nostres aptituds enfront d’aquestes. A més, lligat amb el lema de la campanya de Mans Unides ens va explicar com ella mateixa havia estat davant la desforestació del que és coneix com a “pulmó verd del món”: l’Amazònia, on ella va viure. Ser conscients que molts cops hi ha persones que desforesten per a poder tenir terres per a conrear i així sobreviure, ens va plantejar un interrogant davant aquest fet. No queden boscos perquè el primer món ha abusat de les reserves i ara no vol que el darrer que queda desaparegui però, sense donar una solució als pagesos que volen treballar per alimentar la seva família. Ens va fer pensar en la realitat que es troben tants germans nostres. Cal que tots plegats treballem per fer del món la terra de tothom.
A continuació vam gaudir d’aquest sopar de germanor amb els fruits de la nostra terra:pa amb oli i poma. Amb la donació voluntària de cada u és van recollir 570 euros, destinats als damnificats d’Haití.