Saltar a continguts

Grup de Missions i Mans Unides a Tàrrega

Navegació

Menú principal

RSS... de Mans Unides

08/11/2011
21è Berenar Soliari de Mans Unides
Imatge de complement Veure galeria Ampliar imatge

El diumenge, 6 de novembre va tenir lloc el 21 Berenar de Mans Unides. Un any més 38 persones van col•laborar confeccionant les delicadeses i s’esmercen més i més, no tant sols amb els pastissos a base de coques ràpides de diferents gustos: xocolata, ametlles, pinyons... També elaboren cócs, panadons, mus de xocolata, crema catalana, orelletes, mató. Fins i tot entrepans variats. Cada u dels participants al berenar pot triar entre dolç o salat, segons li vingui de gust o pugui menjar.
El Grup La Repera ens van fer passar una bona estona amb les seves habilitats musicals. Els assistents a l’acte van ser 160 i es va recollir dels tiquets del berenar, sorteig de vuit pastissos i donatius 1.164,10 euros, quantitat que anirà destinada als projectes que enguany hem assumit Mans Unides del Bisbat de Solsona.
Aprofitem per informar del projecte d'enguany a Benin “Programa de formació per a dones en nutrició i salut per a reduir la mortalitat infantil”. Ens ha arribat fa pocs dies una carta d’agraïment que diu així: "Benvolguts amics de la diòcesi de Solsona, és amb gran plaer i satisfacció del compromís de Mans Unides de Solsona, de donar suport al nostre projecte. Les dones prenen consciència de la seva capacitat de desenvolupament. Ja hi ha Agrupacions Femenines per a dur a terme accions cooperatives que s’han creat o estan en constitució per al correu, la transformació i la comercialització dels nostres productes locals d’aliments, hortícoles i d’altres. L’entusiasme i la determinació són notables, per exemple la del grup de Nikki ja va portar a terme diverses hectàrees de camps de iuca que volen convertir en farina per alimentar els seus fills i també per a obtenir-ne alguns beneficis. És per això que el suport financer que vosaltres ens aporteu és molt valuós i us agraïm de tot cor en nom de les dones que en són beneficiàries. Gràcies una vegada més per l’ajuda que ens aporteu".
Amb aquest agraïment s’acaba la carta del P. Ange-Marie Coordinador. L'objectiu de Mans Unides no només rau en el fet de donar a conèixer les situacions d'injustícies oblidades, les desigualtats cròniques o els conflictes emergents, sinó també d'oferir estils de vida, opcions i projectes alternatius dirigits al canvi de les estructures d'injustícia.

Des d’aquest mitjà de comunicació volem regraciar totes les persones que han fet possible el berenar: els quin han confeccionat els pastissos i altres menjars, el grup La Repera, el tècnic de so i il•luminació, qui ha tingut cura de l’Espai MerCAT, els assistents i els qui no han pogut venir al berenar i ens han fet arribar la seva aportació, els mitjans de comunicació, no ens agradaria deixar-nos a ningú per això una vegada us ho agraïm i esperem retrobar-nos el proper any si Déu vol.