Saltar a continguts

Grup de Missions i Mans Unides a Tàrrega

Navegació

Menú principal

RSS... de Mans Unides

06/04/2011
Dia Internacional de la Dona
Imatge de complement Ampliar imatge

Mans Unides, que considera el respecte a la dona com un pilar fonamental en la seva labor, vol animar a tothom a difondre aquest important dia, que arriba aqueste any a la seva celebració número cent.
El 8 de març es commemora en pràcticament tot el món el centenari del Dia Internacional de la Dona. Mans Unides, una organització fundada per dones el 1960, vol sumar-se a l'homenatge a les dones de totes les nacions, i especialment, a les dones dels països del Sud, veritables artífexs a l'ombra del desenvolupament dels seus pobles, que s'esforcen cada dia per aconseguir la igualdat i el reconeixement dels seus drets com a persones.
El lema oficial proposat per Nacions Unides per a aquest centenari és "La igualtat d'accés a l'educació, la capacitació i la ciència i la tecnològia: camí cap al treball decent per a la dona".
L'educació de la dona continua sent el cavall de Trolla a les nacions més empobrides. Per recordar el Dia Internacional de la Dona del 8 de març reflexionem sobre moltes situacions que segueixen persistint en nombroses regions: dues terceres parts dels 774 milions d'adults analfabets al planeta són dones. Encara que la matriculació a l'escola secundària ha millorat substancialment en algunes regions, la diferència en matriculacions entre sexes en l'ensenyament primari s'ha igualat només en algus països. La presència femenina en l'ensenyament superior és pràcticament nul·la a l'Àfrica subsahariana, a l'Àsia meridional i a l'Àsia occidental. La presència de la dona en camps com la ciència o l'enginyeria, irrellevant.
En un món globalitzat, on les organitzacions internacionals semblen esforçar-se a prendre decisions conjuntes que facilitin l'exercici dels drets inalienables a l'ésser humà, l'educació segueix sent un aspacte feble i dependent de nombrosos factors, que van més enllà de les meres inversions econòmiques. És imprescindible, per tant, incidir en polítiques que aconsegueixin la plena igualtat. Només 14 dones ocupen un càrrec de cap d'Estat o de Govern en el món. Únicament 13 de les 500 empreses més grans del món compten amb una dona a càrrec de la direcció general. El 2010 Mans Unides va aprovar un total de 81 projectes per a la millora de la dona per un import de 4.195.331,31 euros.
Quan les dones de tots els continents, sovint separades per fronteres nacionals i diferències ètniques, lingüístiques, culturals, econòmiques i polítiques, s'uneixen per celebrar el seu dia, poden contemplar una tradició d'anys de lluita en pro de la igualtat, la justícia, la pau i el desenvolupament.