Saltar a continguts

Grup de Missions i Mans Unides a Tàrrega

Navegació

Menú principal

RSS... de Mans Unides

26/02/2012
Sopar Solidari i xerrada-col·loqui
Assistents a l'acte Veure galeria Ampliar imatge

El divendria 10 de febrer Dia del "Dejuni Voluntari" va donar inici la Campanya LIII, amb el lema "La Salut dret de tots, actua!". El primer acte a la nostra ciutat, com també a d'altres poblacions de l'estat, va ser el tradicional "Sopar Solidari" i xerrada-col·loqui, a la Sala Cafè de l'Ateneu; “Les malalties tropicals i el seu impacte en les poblacions vulnerables”, a càrrec de la Dra. Dolors Carnicer i Pont, metge epidemìòloga. Ha treballat amb Metges Sense Fronteres i amb la OMS. Actualment és responsable de la Unitat de Sistemes de Vigilància del VIH/SIDA//ITSCentre d'Estudis Epidemiològics. Va donar una amplia visió i informació del desenvolupament de diferents malalties, com tractar-les o prevenir-les en diferents països,
A l'acte van assistir-hi una setantena de persones, es van recollir 743,10 euros, destinats als projectes d’enguany assignats a la Delegació de Mans Unides de Solsona, ambdós a l'Àfrica són els següents:
1. Construcció d’un dispensari, aquest inclourà zona matern/infantil, laboratori i un petit quiròfan a Mwasanga, localitat situada en una zona rural, a 40 km. de Mbeya, al sud-oest de Tanzània. Se’n beneficiaran directes 7.500 persones i indirectes 35.000 persones. Import del projecte 39.847 euros.
2. Construcció i equipament de dues escoles a la regió nord de Ghana, al districte de Yendi, una de les zones més pobres del país. Se’n beneficiaran directes 1.550 nens/es i indirectes 11.500 nens/es. Import del projecte 132.759 euros.
El desenvolupament i la salut estan estretament vinculats, raó per la qual Mans Unides aborda aquest any el problema de les malalties compreses en l'ODM 6: "Combatre el VIH / Sida, la malària i altres malalties".