Saltar a continguts

Grup de Missions i Mans Unides a Tàrrega

Navegació

Menú principal

... del grup

Cercador

 
Imatge de complement Veure galeria Ampliar imatge
02/03/2017

La primera activitat que va tenir lloc a la nostra ciutat, com a inici de la campanya d'enguany va tenir lloc el 17 de febrer, el sopar solidari, al qual van assistir un centenar de persones, compromeses amb  Mans Unides, per aconseguir un món on ningú no passi fam i tothom pugui viure dignament.

El preu del sopar era voluntari, es recaptar 775,57 euros, que aniran destinats als projectes assignats a la delegació de Solsona. són els següents: Rehabilitació d'una escola de primària a Mahate, Moçambic. Projecte social per a dones i joves a Nouakchot, Mauritània (Àfrica).

Les companyes de Berga, Lluïsa Salles i Montse Garcia van transmetre als assistents, les vivències viscudes per elles al Camerun, amb gran entusiasme perquè es varen sentir molt acollides per la gent d'allà, fent costat als nens d'un orfelinat i també al Centro Hospitalario San Martin de Porres,del barri marginal Mvog Betsi de Yaundé, la capital del Camerun, del qual és directora la missionera Cristina Antolin. Aquest hospital fou un dels projectes recolzat per Mans Unides de Solsona, fou inaugurat al gener de 2008.

Imatge de complement Ampliar imatge
27/12/2016

Hem estat present a la Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals, organitzada per la Regidoria de Promoció Econòmica de la nostra ciutat.amb productes de comerç just, importats per Oxfam-Intermon, donant suport a aquest sistema comercial solidari i alternatiu i que el seu objectiu és millorar l'accés al mercat dels productors més desfavorits i canviar les injustes regles del comerç internacional. La quantitat de les vendes portades a terme a la fira i d’algunes entitats que s’han sumat al regal solidari per aquestes festes de Nadal  ha estat 1.118euros. El percentatge de benefici de les vendes anirà destinat als projectes d’enguany de Mans Unides.


 

Imatge de complement Ampliar imatge
23/10/2016

"Surt és la invitació que ens fa el papa Francesc a sortir de nosaltres marteixos, de les nostres fronteres i de la pròpia comoditat. Així ens ho recorda el lema del Dia del Domund. "Surt de la teva terra".

En les diferents celebracions de l'Eucaristia aquest dia s'ha tingut present a tothom i especialment als missioners/es que han deixat  la seva terra per anar a la missió lluny geogràficament i culturament, posant-se al servei de les persones més necessitades, vivint i anunciant la salvació de l'Evangeli de Jesús.

Especialment s'ha recordat als missioners de casa nostra o que hi tenen una vinculació: Mercè Aiguacé, Llïsa Balasch, Roser Llorens, Ma Glòria Martí, Ma Lourdes Nadal, Sebastià Pijuan, Rafael de Sivatte.

Veure galeria
17/10/2016

El diumenge 16 d'octubre es va portar a terme el berenar solidari de Mans unides.

Amb una participació de trenta-tres col·laborador/es, els quals es van esmerçar en l’elaboració de pastissos i altres mejars, feia goig l’exposició, a més, de la diversitat de gustos.

El simbòlic preu del berenar de 5 euros, el sorteig d’11 pastissos i els donatius es va recollir 1.019,20euros, quantitat destinada als projectes assignats a la nostra delegació de Mans Unides de Solsona, la construcció d’aules en una escola de secundària per donar més cabuda a més alumnes a Tanzània i, la construcció d’un embassament per a 14.000m3 d’aigua a Maranthawa (Kènia).

 

Es va donar informació dels projectes d’enguany i també d’una carta d’agraïment de la Congregación Santo Domingo de Yaaonde(Camerun), que diu així:- Poco a poco con la ayuda de mucha gente y entre ellos vosotros, hemos ido rehabilitando i dando vida a este trozo de selva. Se ha rehabilitado el internado de los niños, cocina, comedor, sala de estudio i dormitorios... gràcies a vosotros muchos niños pueden estudiar, aprender, comer, tener un buen sitio donde dormir i descansar para recuperar e ir al cole al dia siguiente. Gracias a vosotros muchos niños pueden volver a sonreir. Milagros de la solidaridad y la generosidad.

Aquest any la col·laboració del Grup d'Havaneres Boira ha estat aplaçada per una indisposició d'un dels components del grup, al qual li desitgem una prompta millora.Agraïm la col·laboració que sempre han tingut vers Mans Unides.

 

 

Imatge de complement Veure galeria Ampliar imatge
15/02/2016

El divendres 12 de febrer va donar inici la campanya 57 de Mans Unides amb el lema "Planta-li cara a la fam:Sembra".

A la nostra ciutat, com en altres, es va portar a terme el Sopar Solidari amb una participació d'una norantena de socis i col·laboradors,

En la xerrada col·lolqui el missioner Mn Sebastià Pijuan va explicar les seves vivències a l'Uruguai, invitant els assistents a donr la seva opinió al contingut de l'Evangeli de Lluc "la multiplicació dels pans" amb el convenciment de què els cristians hem de sortir al carrer i, ser una església més propera al servei de les persones com diu el Papa Francisco.

El cost del sopar era voluntari, es va recollir 907,50 euros que anirà destinat als projectes assignats a la Delegació de Mans Unides del bisbat de Solsona per aquest 2016.

 

Imatge de complement Veure galeria
23/10/2015

El diumenge dia 18, va tenir lloc el Berenar Solidari de Mans Unides, amb una participació de 33 col·laboradores i algun pasteler de la nostra ciutat, els quals es van esmerçar en l’elaboració. Feia goig l’exposició dels mateixos, a més, la diversitat de gustos, xocolata, nata, formatge,de fruita natural i confitada... i  de formes rosetes, orelletes, cócs, coques, pa de Pesic ,mató, braç de gitano, flam,montaditos tant de  dolç com de  salat, truites... Els assistents a l’acte foren unes 140 persones.

Ens va acompanyar l'Alcaldessa sra. Rosa Ma, la Regidora d'Afers Socials sra. Noelia. i el Regidor de Cultura sr. Raül, el qual va ser un dels afortunats amb un pastís. També un dels afortunats va ser mossèn Josep Camprubí, acompanyat de mossèn Josep Garriga,  fidels cada any en acompanyar-nos. Es van sumar a l’acte la participació del grup musical 3Jotes, del Casal d’Àvis de la nostra ciutat, oferint un bon repertori de cançons, havaneres, espanyola, mexicana...  que va agradar molt al públic assistent.

El simbòlic preu del berenar de 5 euros, sorteig d’11 pastissos i alguns donatius es va recaptar 997,45 euros quantitat  destinada a assolir els projectes d’enguany  assignats a la nostra Delegació de Solsona de Mans Unides al Camerun i al Congo.

 

49 Registres trobats.
<Pàgina  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | >