Saltar a continguts

Grup de Missions i Mans Unides a Tàrrega

Navegació

Menú principal

... dels misssioners

Veure galeria
22/10/2017

Aquest diumenge 22 d'octubre, Dia del Domund, la comunitat parroquial de Tàrrega i de l'església del Cor de Maria ha celebrat amb gran solemnitat aquesta data. També tenint molt presents els missioners i missioneres, d'aquí i de l'entorn, que un dia van deixar la seva terra per anar a altres països, per acompanyar i posar-se als servei de les persones més necessitades, vivint i anunciant l'Evangeli de l'amor de Déu.

Mercé Aiguadè Carmelita Missionera a l'Argentina. Lluïsa Balasch, del Nou Institut de Dones Consagrades a Xile. Roser Llorens Dominica de l'Anunciata a Perú. Sebatià Pijuan Sacerdot del clero secular a l'Uruguai. Rafael de Sivatte Jesuïta a El Salvador. Ma Glòria Martí Missionera de Cris Jesús al Congo.

Imatge de complement Veure galeria Ampliar imatge
01/01/2017

El vinti-nou de novembre es varen reunir una colla d'amics de Mn Sebastià Pijuan a la parròquia de Seana, tot i que els allí presents eren vingut de diferent poblacions del bisbat, per participar de la celebració eucarística i donar gràcies al Pare, d'aquests quoranta-sis anys de sacerdoci i missioner a l'Uruguay 1970/2016.

Com a celebrant el va acompanyar Mn Alfons Busto, rector de la Parròquia de Bellpuig, (Seana, Preixana i Vilanova de Bellpuig).

Mn Sebastià actualment està col·laborant en les parròquies de Seana i el Talladell. No obstant la seva intensió és de tornar  a l'Uruguai, per continuar la seva labor missionera.


 

Imatge de complement Veure galeria Ampliar imatge
20/06/2016

El dijous dia 9 de juny, hi va haver una trobada amb les missioneres Mercè Aiguadé, Carmelita Missionera i Roser Llorens, Dominica de la Anunciata. Trenta-cinc voluntàries del Grup de Missions i Mans unides vam tenir la sort d’ampliar els nostres coneixements sobre realitats del nostre món.

Va començar la trobada veient un vídeo sobre l'actual Campanya de Mans Unides "Planta-li cara a la fam. Sembra." La missioneraVictoria Braquehais explica la seva missió al sud de la República del Congo. Un dels projectes que la delegació de Mans Unides de la diòcesi de Solsona va finançar l'any 2015 va ser l'ampliació d'una escola de primària a Aru, on treballa aquesta religiosa.

La Gna. Mercè va explicar, la seva experiència a América Llatina, dels 50 anys que fa que hi treballa. Primer a Chile i després a l'Argentina. Actualment es dedica a feines parroquials a San Sanvador de Jujuy al nord de l'Argentina, prop de Bolívia, amb població de varis orígens però sobre tot, població autòctona del lloc i amb molts joves que participen i s'organitzen en activitats socials i lúdiques.

La Gna. Roser, també va comentar-nos la seva vida com a mestra. Va anar primer 10 anys a Chile i després a Perú on actualment està en un gran col·legi a Chiclayo, al nord del país. Valora l'actitud dels pares molt compromesos en la promoció cultural dels seus fills, en l’esforç de molts joves per anar a la universitat, i sobre tot en l'aportació de les mares per tirar endavant la família.

Les dues religioses van coincidir en moltes coses. Comparant la realitat africana de molta misèria, com  explica la religiosa del vídeo, elles veuen que on treballen, tant a l'Argentina com al Perú, hi ha pobresa, però no la misèria del Congo. I el que van ressalta tant la Mercè com la Roser, és la seva vivència de joia en la realització de la seva vocació en seguir a Jesús. Experiència que ens fa reflexionar com n'és de important per a tenir una vida feliç, seguir la pròpia vocació amb sentit de cristians.

Imatge de complement Veure galeria Ampliar imatge
14/11/2015

Fa algun temps que la Ma Glòria Martí i Carnicer missionera de Crist Jesús està de visita per Tàrrega, cada tres anys retorna a la seva ciutat natal, per pasar uns dies i desprès continuar la seva labor missionera al Congo, on treballa com assistent social a la presó de Kinshasa d'ençà 30 anys.

Una colla de targarins col·laboradors i seguidors del grup van tenir la satisfacció de reunir-se amb ella i, poder escoltar-la apropant així la seva labor missionera d'aquell indret africà, d'on se la veu molt satisfeta i que aviat tornarà.

 

Imatge de complement Veure galeria Ampliar imatge
8 Registres trobats.
Pàgina  1 | 2 | >