Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gna. Ramona Minguell

Gna. Ramona Minguell de la Congregació Hospitalària de la Santa Creu missionera a Colombia i l'Equador

L'any 1965 vaig sentir la crida del Senyor per entregar la meva vida al servei de Crist en les missions. L'any 1964 la Congregació va estendre el seu camp apostòlic a l'obra missional, primer a Colòmbia (febrer de 1964, al Sanatori Antituberculós d'El Carmen de Atrato) i a l'Equador. Vaig oferir-me a la Congregació per aquest fi la sanitat i l'any 1966, juntament amb quatre germanes de la Congregació ens enviaren al Sanatori Antituberculós d'El Carmen de Atrato, el seu emplaçament és gairebé a la selva en mig de muntanyes, hi havia uns 60 malalts, d'edat compresa entre l'infantesa i els 40 i 50 anys d'edat, llavors aquesta malaltia, al no haver gaires medicaments per combatre-la costava de curar i el malalts passaven molt anys internats, allí vaig estar uns 15 anys.

Continuant la meva vida missionera entre Colòmbia i l'Equador vaig estar uns 35 anys, especialment en el tema de la sanitat i l'evangelització amb persones dels país, també afroamericans (negres) i indis de diferents tribus. Molt he après de tots ells, és més el que he rebut que el que he pogut donar, dono gràcies a Déu per aquest gran benefici i prego per tantes necessitats i per aquelles persones que es preocupen i treballen per fer extensiu el Regne de Déu en el món.

He retornat a la Congregació a Barcelona, on estic col·laborant en una Residènsia de Gent Gran, en la qual aquests dies han mort 8 persones a causa del Covid-19.